Hidroizolatii fundatii cu membrana EPDM

De ce este necesara hidroizolarea fundatiei?

Lucrarea de hidroizolare a fundatiei reprezinta un aspect important atunci cand aveti in plan sa construiti o cladire noua, dar este in aceeasi masura importanta si pentru proiecte deja existente ce necesita lucrari de reparatie a sistemului de hidroizolatie al fundatiei.

Hidroizolarea fundatiei joaca un rol fundamental in stoparea infiltratiilor de apa din panza freatica cat si din sol (dupa precipitatii) si previne si tine la distanta aparitia igrasiei in peretii de beton ai fundatiei, asigurand pastrarea proprietatilor acestora pentru o perioada indelungata de timp.

Hidroizolatia fundatiei confera siguranta deoarece structura de baza a unei constructii, uneori chiar si peretii exteriori pot ajunge in contact direct cu infiltratiile de apa, chiar si atunci cand cladirea nu are subsol.

Compania noastra va ofera solutia potrivita de hidroizolatii fundatii cu scopul de a preveni acest tip de degradare ca vorbim de constructii noi sau de modernizarea constructiilor vechi. 

LUCRARI HIDROIZOLATII SI REPARATII SPECIALE

Reparatii fundatii cu fisuri | Reparatii fundatii cu infiltratii | Reparatii pereti diafragma cu infiltratii | Reparatii structura de beton cu segregari cu infiltratii | Reparatii structura beton degradata cu infiltratii | Reparatii fisuri in placa de beton cu infiltratii 

Executam hidroizolatii fundatii pentru proiecte rezidentiale si ansambluri de case si vile

Executam hidroizolatii fundatii pentru proiecte comerciale, sedii firma, cladiri birouri etc.

Executam hidroizolatii fundatii pentru proiecte industriale, hale si fabrici

Care sunt cele mai eficiente hidroizolatii pentru fundatii?

Hidroizolatie in masa betonului

Unul dintre cele mai eficiente sisteme de hidroizolatiii pentru fundatii este hidroizolatia in masa betonului. Acest tip de hidroizolatie nu permite trecerea apei prin porii betonului. In momentul in care betonul se umezeste, cristalele active din compozitia chimica a sistemului hidroizolant se activeaza si nu permit patrunderea apei in beton.

Hidroizolatie membrana PVC cu crampoane si drenaj

Acest tip de hidroizolatie se aplica dupa realizarea stratului termoizolant cu polistiren extrudat si prezinta urmatoarele avantaje:

  • sistemul hidroizolant cu membrana PVC cu crampoane si drenaj se fixeaza prin prindere mecanica in partea superioara iar in jurul acesteia se taseaza nisip pentru a fi pozitionata cu crampoanele perfect drepte.
  • sistemul de drenaj are rolul de a prelua vaporii de apa care se scurg de pe crampoane pe fundatie, pastrand astfel integritatea betonului si a fundatiei.

Membrane EPDM flexibile pentru hidroizolatii fundatii

Avantajele membranelor EPDM pentru hidroizolatii sunt reprezentate in primul rand de elasticitatea cauciucului ce este de pana la 300%, fapt ce permite betonului sa respire.

Totodata, membranele EPDM pentru hidroizolatia fundatiei permite miscarea structurii cladirii (cauzata de cutremure sau tasarea terenului) fara ca aceasta sa fie avariata sau distrusa.

Membrana EPDM mai prezinta un avantaj, si anume numarul de tesaturi reduse (datorat dimensiunilor mari in care aceasta poate fi livrata). Cu cat numarul tesaturilor materialului hidroizolant este mai redus, cu atat riscuril avariilor sau distrugerii este mai mic.

 

Intrebari frecvente

Cat costa hidroizolatia unei fundatii?

Pretul hidroizolatiilor pentru fundatii este dictat de mai multi factori ce trebuie luati in considerare:

 

  • Suprafata lucrarii de hidroizolatii necesara a fi acoperita
  • Pretul materialelor de hidroizolatii alese
  • Pretul materialelor de termoizolatii necesare pentru aplicare pe fundatie
  • Adezivi si accesorii hidroizolatii necesare efectuarii lucrarii
  • Pretul manoperei
De ce trebuie sa termoizolez o fundatie?

Cand incepeti lucrarea la hidroizolatia fundatiei trebuie sa tineti cont si de termoizolarea acesteia. Normativele din constructii va obliga sa termoizolati fundatia pentru a putea obtine certificatul verde al casei sau proiectului dvs.

Totodata, termoizolarea fundatiei va protejeaza de mucegai, igrasie si pierderea termica a acesteia.

Cat timp dureaza hidroizolarea fundatiei?

Durata proiectului de hidroizolare al fundatiei se calculeaza in functie de anvergura proiectului dumneavoastra cat si de materialele de hidroizolatii alese.

In cazul in care exista necesitatea sapaturilor aditionale pe langa fundatie cat si al reparatiilor la stratul suport (soclu cladire), hidroizolarea unei fundatii poate avea o durata intre 1 – 15 zile lucratoare.

Ce tip de informatii trebuie sa va ofer pentru a hidroizola o fundatie?

Pentru a va putea trimite o oferta rapida pentru realizara hidroizolatiilor, avem nevoie de cateva detalii despre proiectul dumneavoastra:

– Tipul lucrarii de efectuat (constructie noua sau modernizare si consolidare constructie veche);
– Exista spatiu pe care se poate lucra cu utilaje?
– Zona rezidentiala permite accesul masinilor de mare tonaj?
– Tipul structurii fundatiei (beton, caramida)
– Adancimea necesara pentru sapatura fundatiei

CERTIFICAT MONTATOR AUTORIZAT
MEMBRANA EPDM FIRESTONE

Cereti o oferta personalizata ACUM!